Újhold a Vízöntőben

Újhold a Vízöntőben

Újhold a vízöntőben

2021. Február 11.

Csütörtökön új holdhónap kezdődik, melyet a Vízöntő Újhold indít el számunkra. Egyúttal aktiválja a Vízöntő Stelliumot, amely bolygók torlódását jelenti egy állatövi jegyben. Az Újholddal ez most 6 égitest együttes jelenlétét jelenti a Vízöntő csillagjegyben, ami egy szuperpotens energiamezőt generál számunkra. /Erről részletesebben külön írással jövök./

A Vízöntő energetika forradalmi, innovatív, felrázó, ébresztő jellegű, kifelé irányuló és terjeszkedő. Új ötleteket, új ambíciókat és azt a látásmódot hozza el, hogy a másikban önmagunkat ismerjük fel.
(1. Vízöntő szútra: Ismerd fel, hogy a másik ember Te vagy)

A vizsgálandó területek, és fókuszpontok a hónapban, kontemplálódj, meditálj az alábbi kérdéskörökön:

– Hol van a fókuszod, mire összpontosítasz? Milyen energiáknak adsz teret?Feltűnik-e, ha olyan dolgokra gondolsz, vagy olyan dolgokat mondasz, amire egyáltalán nem vágysz?

– Hogyan milyen módon fejleszthetnéd a látásmódodat, azt a nézőpontot, amiből a világra tekintesz? Észreveszed-e magadon, ha valami már nem állja meg a helyét, az elmúlt, idejétmúlt nézeteket?

– Milyen újításokat, innovációkat szeretnél viszontlátni az életedben, és hogyan tudod ezeket életre hívni? Hogyan fogadod a változást az életedben?

Minden Újhold egy kiindulópont, egyfajta kezdeti energia. Lehetőségünk van ilyenkor a következő hónapunkat megalapozni. Amilyen energiákat táplálunk magunkban ekkor, amire a fókuszunkat helyezzük az fog növekedni. Ez a felturbózott Vízöntő Újhold segíthet nekünk elindítani régóta dédelgetett terveinket, álmainkat. Nincs más feladatunk, mint a szándékunk teremtő erejét projektálni magunkból.

A mostani Vízöntő Újhold újraaktiválja a decemberi Nagy együttállás portálját, az ajtót, amin keresztül elérhetjük a magasabb tudatosságunkat és elkezdhetjük alkotni az „új föld” ideáját, az ideális életünket, ami egy tisztább, emelkedettebb, magasabb lét. Emeljük a rezgésszintünket, és ne csak a saját jólétünkre korlátozzuk kérésünket, terjesszük ki a szeretetünket, felemelő kívánságainkat a Föld minden lakója számára. Hogyan tudunk egy szebb és élhetőbb világot teremteni? Együtt, egymást emelve, milyen módokon a nagyobb jóért?

Ez a teremtés éppen most történik, és Te is a részese vagy! A lelked választása, hogy itt legyen és részt vegyen ebben a személyesen és kollektív szinten végbemenő tudatváltásban.

A Vízöntő energiák hatására nagyon sok és impulzív gondolatunk támadhat egyszerre. Lehet, hogy mindent meg szeretnénk majd reformálni, hirtelen új életet kezdenénk. De észre fogjuk venni, hogy a sok-sok gondolat közepette nehéz kimazsolázni azt, ami igazán értékes. Ha túlságosan a fejünkben lévő gondolatokkal és az ötleteink formába öntésével vagyunk elfoglalva, akkor a szív oldala csorbul és azt a hozzánk közel állók szenvedik meg. Szánjunk időt, hogy az energiát a fejünkből a szívünkbe tereljük. Ez történhet csak néhány egyszerű irányított légzőgyakorlattal, vagy egyszerű belső fókusszal.

Ha nem szeretnénk, hogy holdkórosként, vagy őrült tudósként tekintsen ránk környezetünk, akkor igyekezzünk gondolatainkat, egy jól definiált mederbe terelni. Ha észrevesszük, hogy kezdünk elszállni, akkor bátran forduljunk az olajok által nyújtotta segítséghez.

Római kamilla – Éld a sorsod
Ha szeretnéd végre álmaid útját élni, de még nem vagy biztos benne, hogy mi az, amit igazán szeretnél, akkor a római kamillát használd útmutatóként. Ő a magasabb célok, életfeladatok kijelölésének olaja.Segít elengedni az életünket felemésztő értelmetlen tevékenységeket, hogy egy beteljesülést, megelégedettséget adó, akár a lelkünk valódi célját szolgáló munkát végezhessünk. Segít abban, hogy megérezhessük a kapcsolódást az istenivel, hogy támogatva, szeretve, és védelmezve vagyunk a mennyei segítőink, vezetőink által. Lenyugtatja és eloszlatja a félelmeket, amik a spirituális utunk követése során felmerülnek bennünk. Ha szeretnénk megérteni, meglátni, hogy valójában mi végett vagyunk most itt, mi az igazi feladatunk, sorsunk, akkor használjuk a római kamillát meditációban, vagy lefekvés előtt lélegezzük be és kérjük a segítségét, hogy álmunkban kapjunk tőle útmutatást erre vonatkozóan.

Blue Tansy – Inspirált cselekvés
Azoknak ad segítséget, akik tudat alatt vagy tudatosan elutasítják a cselekvést, hogy megváltoztassák, transzformálják a körülményeiket. Különösen, ha megrekedtek a folyamataikban. Egyfajta katalizátorként hat, mely segít kiemelkedni a vacillálás, elkerülés és késlekedés ismétlődő köreiből. Segít abban, hogy újra átvegyük az irányítást az életünk fölött. Ha folyamatosan a saját magunk állította csapdákba esünk, szabotáljuk a saját életünket, akkor a Blue Tansy segítő kezet nyújt és kiutat mutat ebből.Bátorít, hogy összhangban éljünk belső hangunkkal, mely felszólít a szükséges változások végrehajtására, hogy az álmaink életét élhessük. Újhold olajként a Vízöntő energiákat is kiváltképp támogatja, segíti az álmaink beteljesülését, mivel az álmaink eléréséhez szükséges lépések megtételét ösztönzi. A Vízöntő az ideákat és az ötleteket nagyban űzi, viszont a megvalósításhoz külső erők bevonása szükséges. Pontosan ezt mozdítja elő a Blue Tansy, köldök csakrára téve az akaratunkat és a cselekvést segíti, homlokcsakrára téve segíti meglátni azokat a jövőbeli célokat, perspektívákat, amik összhangban vannak a magasabb jóval és elvezetnek az életünk feladatának beteljesítéséhez.

Rozmaring – Mélyebb megértés
A rozmaring az igazi bölcsesség olaja, mélyebb megértést hoz, hogy láthassuk a nagyobb képet. Segít felülemelkedni a saját limitáltságunkon, az emberi elménken. Kinyit a magasabb régiókra, érzékenyít, ráébreszt, hogy a tudás mindannyiunk számára elérhető, csak rá kell hangolódnunk. Tiszta fejet teremt, ha a túl sok gondolat és a leterhelő külső körülmények hatására zűrzavarossá válna a fejünk. Az átmeneteket és a változásokba való könnyed átcsúszást, az adaptációt segíti. Az Új Vízöntő kori tudatosságra való ráhangolódásban és a fonal felvételében is szolgál minket, hogy tudjuk tartani a lépést, mert most nagyon gyorsan fog majd változni körülöttünk minden!
Tarkó, homlok, halánték, fülek mögötti terület, illetve a fejtetőre cseppentve alkalmazzuk, ha ezeken a területeken dolgoznánk vele.

Láthatjuk tehát, hogy nagy dolgok vannak készülőben. Mindenki a saját életében is kell tudjon a nagyobb jóért, az emberiségért, a Föld bolygóért tennie. Emberi leszületésünk egyik csodás lehetősége az ez irányú törekvés, a másik a mi saját utunkra ráébredni. Ha a tiszta gondolatoknak teret engedünk, és látjuk magunk előtt a célt, inspiráltan és célzottan teszünk érte, akkor semmilyen akadály nem lesz, ami megállíthat bennünket ebben.

Amire úgy döntünk, hogy összpontosítunk,az növekedésnek indul. Gondoljunk tehát arra, hogy hová szeretnénk irányítani ezt az energiát, és hagyjuk, hogy az Univerzum végezze a többit.

Szeretettel: Bea

Vélemény, hozzászólás?

×

Cart