Telihold a Mérlegben

Telihold a Mérlegben

Telihold a mérlegben

Március 28.

20:48

Ismét gyógyító energiákban bővelkedő, védelmező és harmóniát hozó Teliholdas hétvégénk lesz. A Hold a Mérleg jegyében teljesedik be. Szombaton Vénusz forduló nap is lesz/erről bővebben egy másik posztban./

A Telihold a beteljesülésről szól, csúcsosodnak az energiák, elérjük a képzeletbeli sinusgörbe tetejét. A Hold beteljesülése elhozhatja számunkra a céljaink, álmaink beteljesülését is. Itt mindig történik egy váltás és egy energetikai szintlépés, amivel együtt jár, hogy a már nem működő dolgainkat felülértékeljük és elengedjük. Kiszanálhatjuk magunkból az elmúlt idők bentragadt lenyomatait, melyek helyet és energiát vesznek el, a fontosabb dolgaink elöl. Azért is ideális ezt ilyenkor tenni, mert a Telihold fénye ráadásul megvilágítja nekünk ezeket a részeket, különösebb erőfeszítés nélkül felbukkannak, melyekre aztán figyelmünket vezetjük, és tisztelettel megköszönve a tanításokat, útjukra bocsátjuk őket.Mivel a tavaszi Nap-Éj egyenlőség utáni első Telihold is ez, ezért is nagyon természetesnek érezhetjük ezt a tisztulási folyamatot, mintha magától esnének le rólunk az egész elmúlt év zsákutcái, csalódásai, félelmei, kétségei, fájdalmai. Minden, amiből nem született élet, annak most búcsút mondunk.Új év kezdődött, és visszatekintve tavaly márciusra láthatjuk, hogy már egy teljesen más világban vagyunk az akkorihoz képest, és mi is mind változtunk, fejlődtünk, növekedtünk.A mérleg csillagjegy a szépség, szerelem és az egyensúly jegye. Itt az ideje behívni a rendet és a harmóniát az életünkbe. Mivel a külvilág bizonytalanságai és egyensúlytalanságaira nincs ráhatásunk, ezért a a legszűkebb környezetünk, otthonunk, testünk és belső világunk szépítgetésével, kicsinosítgatásával és kiegyensúlyozásával tudunk most leginkább békére lelni.

Szerelem és egyensúly

Sajnos a párkapcsolatokra sem mondhatjuk, hogy nagyon meg vannak támogatva. Egyenlőre nehezítettek a körülmények, főleg, ha éppen ismerkedni vagy randizni szeretnénk. De a hosszútávú kapcsolatainkban is okozhatnak összezördüléseket, a bezártság és a bizonytalanság helyzete. Éppen ezért, vigyünk erre a területre ezen a hétvégén tudatosan figyelmet. Nézzünk meg közösen egy filmet, adjunk egymásnak illatos masszázst, vagy csak beszélgessünk őszintén.

Szépség – Otthoni wellness részleg

Pakolás, maszk, fürdő, virágszirmok, illatok, kényeztetés. A Vénusz a szerelem és a szépség Istennője, ő az uralkodó bolygója a Mérleg csillagjegynek, és a bőrünk mint külső takarónk a fennhatósága alá tartozik. Minden, ami a szépséggel és a bőrünkkel kapcsolatos, az most extrán jót fog tenni. Tervezzünk magunknak egy otthoni wellness hétvégét. Kényeztessük magunkat és a testünket, szépítkezzünk, újuljunk meg. Érdemes lehet egy egész testes bőrradírozást csinálni, hogy az elhalt hámrétegektől megszabaduljunk, arcgőzölést csinálni, majd ápoló-tápláló pakolást feltenni. Legyünk kreatívak most ebben, természetesen figyelembe véve a lehetőségeinket és az otthoni körülményeket.

Lakás csinosítás -Illatozó virágok

A Mérleg nagyon szereti a szép dolgokat, a harmóniát az otthonában is. Ha még nem tettük meg, akkor díszítsük fel a lakást, tavaszi dekorációval, virágokkal. Minden, amitől a lelkünk jobban érzi magát, elég ha csak ránézünk és már megmelengeti a szívünket. Az uralkodó színek most a pasztell árnyalatai, rózsaszín, sárga, zöld és halványlila.

Olajok üzenete:

Eukaliptusz – Az egészség és jóllét olaja

Szükségünk van az eukaliptuszra most megint nagyon, mert segít abban, hogy elkezdjük visszakapni az egészséges mentalitásunkat magához az egészséghez. Nagyon-nagyon bántó és romboló az, ami történik a világban, éppen azzal, hogy folyamatos rettegésben, betegségtudatban vagyunk tartva. Azzal, hogy minden most ekörül forog, szinte bevésődik az elménkbe, tudatunkba, érzéseinkbe és nem az egészség lesz az evidens, hanem a betegség. Óriási fegyelmet és szelekciós képességet igényel, ha ezt az egészet nem szeretnénk átengedni magunkon, vagy legalább is nem olyan mértékben, ahogyan próbálnak vele átprogramozni minket. Az eukaliptusz egy olyan olaj, mely védelmez minket ezektől a külső hatásoktól. Nagyon erős védelmi energiákkal rendelkezik, képes letisztítani rólunk a negatív lenyomatokat. Emellett pedig a testi-lelki és szellemi egészségünkkel is kapcsolatban áll, ha vannak ezzel kapcsolatos hitrendszerink, vagy káros rögzültségeink, akkor segít, hogy szembenézzünk ezekkel a problémákkal és hitrendszerekkel, bátorít minket, hogy engedjük el a betegséghez való kapcsolódásunkat.Abban is támogat, hogy vállaljuk fel a felelősséget a saját egészségünkért. Megtanítja, hogyan érjük el az egészséget a jóllétet és abban a teljességet. A tüdővel a légzéssel, és ezzel összefüggésben a szabadsággal és a kiterjedéssel áll szoros kapcsolatban. Cseppentsük a tenyerünkbe és lélegezzük be mélyen az illatát, ami tényleg maga az egészség illata.

Szegfűszeg – Erővonalak

A szegfűszeg olaja sokan nem tudják, de egy gyönyörű fa virágának a bimbója. Színe mielőtt még éppen kinyílna mély bordó, ekkor szedik le őket. Hatalmas erő lakozik bennük, a Földön a legmagasabb antioxidáns értékkel bíró növényi rész/ORAC értéke:1.078.700/Képesek nekünk is erőt adni, azokban a helyzetekben, amikor nem érezzük magunkat éppen alkalmasnak. Ha az erőinket úgy osztottuk be, hogy a saját dolgainkra már nem marad szufla, erőt ad, hogy tudjunk nemet mondani és a saját dolgunkkal is foglalkozni.Ha megszemélyesítenénk, akkor a Szegfűszeg egy harcos Amazon lenne, aki független és minden helyzetben képes helytállni. Segít nekünk kiegyensúlyozni az érzéseinket, fejleszti a döntéshozó képességünket és a saját magunk nézetinek, érdekeinek képviseletét/Asszertivitás/. Megszünteti az önbizalomhiány állapotát és az érzelmi gyengeségeket. Talán már mindannyian az erőtartalékaink végein járunk, de a Szegfűszeg segíteni fog túllendülni a nehézségeken. Melegítő hatású olaj, ezért hígítva használjuk és leginkább a köldök területére, mert itt tudja a leginkább átadni nekünk az erejét.

Szantálfa – Középre rendezés

Szükségünk van a kiegyensúlyozásra jobban, mint valaha. A szantálfa egyik ajándéka a kiegyenlítés, egyenes sorba rendezés. Ez jelenthet sok mindent, test és lélek szinten is rendezheti a dolgainkat, de a legmarkánsabban talán a gondolatok minőségére képes hatni. Mélyen gyökereztet is, középre rendez és kiegyensúlyoz. A lábak és az alsó csakrák területén szilárdságot ad, de közben a szív és a fej könnyű marad. Ettől lehet olyan jól használni meditációhoz, és mindenfajta spirituális munkához. Tulajdonképpen hidat képez az égi és a földi síkok között, egy átjárót, amin mi tudunk kapcsolatot létesíteni a magasabb régiókkal. A szantálfa afrodiziákumként is nyilvántartott olaj, mely segíti a férfi-női kapcsolat magasabb szinteken való megélését, egymás isteniségének felismerését és kölcsönös tiszteletét. Használjuk az egész testen olajban elkeverve, meditációhoz, relaxációhoz lélegezzük is be az illatot.

Kívánok Nektek pihenős és nyugalmas Teliholdas hétvégét, hozzátok ki belőle a legtöbbet, amiben az olajok is biztosan a segítségetekre lesznek.

Szeretettel: Bea

VanRáOlajam

Vélemény, hozzászólás?

×

Cart