Őszi napéjegyenlőség

Őszi napéjegyenlőség

Őszi nap-éj egyenlőség

Az öszi napéjegyenlőség idején a nappal és az éjszaka ugyanolyan hosszúságú, az északi féltekén az ősz, a déli féltekén a tavasz kezdetődik. Ősi pogány ünnep, melynek hetében ünnepelték a természet bőségét, a kincseket, amiket ilyenkor betakarítottak és felkészültek a hideg évszakra.
Egyensúlyba kerül a fény és a sötétség, a férfi és a női, a belső és a külső. Az ősz beköszöntével búcsút veszünk a nyár könnyűségének, mélyebb, hangsúlyosabb energiák köszöntenek ránk. A külsőségek felől elindulunk befelé, a fókusz átkerül a kintről a bentre, nem csak fizikailag, hanem lelkileg is. Ahogy egyre hűvösebb lesz az idő odakint, kuckózunk be egyre inkább a meleg szobába, ne feledkezzünk meg a belső munkáról sem, ami kiemelt jelentőségű az ősz és tél idején. A sötétség túlsúlyba kerülésével saját sötét oldalunkkal is szembe nézhetünk. Az ősz az elengedés ideje is, amikor a természet visszavonja energiáit a gyökerei felé, a láthatatlanba. Picit meghal a természet, hogy aztán a tavasz beköszöntével újjászülethessen. Készüljünk fel tehát, gyűjtsük be még a nyár utolsó sugarait, fordítsuk felé az arcunkat és köszönjük meg, hogy fényével és melegével hozzájárul az életünkhöz.

További ötletek, az őszi napéjegyenlőség ünneplésére:
Adj hálát mindenért, amid van! A hála a hiány ellentéte, ha valamit szeretnél, hogy több legyen jelen az életedben, akkor adj hálát minden apróságért. Figyeld, ahogyan ezzel a gyakorlattal beáramlik a bőség az életedbe!
Gyűjtsd be a természet kincseit, szüretelj! Ha van kerted, akkor most gyűjtsd be a terményeket. Ha nincs lehetőséged erre, akkor keress egy szedj magad lehetőséget, hogy te is részesülhess a szüretelés öröméből.
Készíts saját téli gyógynövény teakeveréket! Ha a nyár folyamán gyűjtögetted a különböző növényi részeket akkor, most töltsd üvegbe őket és készítsd elő őket fogyasztásra, hiszen hamarosan itt a teázások ideje! Készen is vásárolhatsz teafüveket és tetszés szerint keverheted őket be magadnak.
Lomtalaníts, csinálj rendet! Most rakd el a nyári dolgokat, ruhákat, és vedd elő az őszi-téli kellékeket. A kamrát és a pincét is készítsd elő, és töltsd fel őket télire.
Adj vissza valamit! Hogy az energia áramoljon adj ilyenkor te is bőkezűbben a szokásosnál. Jótékonykodj, szolgálj, ajánlj fel bármit, amit jó szívvel tudsz!
Köszöntsd a sötétséget, hiszen pont ugyanolyan fontos része a világnak, mint a fény. Együtt van értelmük és jogosultságuk a létezésre, egyikük sem jobb- vagy rosszabb a másiknál.
Teremts ünnepi hangulatot, gyújts gyertyát, csinálj egy csodaszép bőségkosarat, vagy süssetek egy gyümölcsös pitét, igyatok finom mustot. 😊

Az olajokkal így tudod most megtámogatni az időszakot:
Petitgrain– A családi hagyományok őrzője
A petitgrain azt jelzi, hogy itt az ideje kitisztítani a lehúzó és romboló családi mintákat, hagyományokat. Nincs is jobb időszak a felszámolásukra, mint ez az átmenet. Tudatosítuk, hogy mi az a minta, aminek szeretnénk búcsút inteni és a Petitgrain szívünkig hatoló illatával engedjük útjára.A Petitgrain megtöri a családi karmát és egyensúlyt teremt ott ahol eltört valami. Forduljunk hozzá bizalommal, kérjük a segítségét és erősítsük meg magunkban a szándékot: „Megtisztelem a családom, azáltal, hogy a lelkem igazát élem”
Kasszia– Az önbizalom olaja
A kasszia meleg illata az ősz és az almás, sütőtökös, szilvás sütemények elengedhetetlen fűszere. Kevesen tudják róla, hogy megerősít minket önmagunkban. Segítségével felismerjük az értékeinket, igazán autentikussá és önmagunkká tudunk válni, akivé mindig is szerettünk volna. Tegyük bele sütikbe vagy teába, de bánjunk az olajával nagyon óvatosan, mert a porított változatához képest több százszoros az ereje. (Maximum 1 fogpiszkálónyi/ alkalom/Párologtatóban vadnaranccsal, szegfűszeggel az otthonunkba hozhatjuk az ősz illatát. (falevél)
Nárdus – A hála olaja
Amint fentebb is említettem, a legjobb időszak most ez a hálaadásra. Vegyük számba a legkisebb dolgoktól a legnagyobbig mindent, ami az életünkben, mint segítő tényező van jelen, amitől jól érezzük magunkat, ami éltet és boldoggá tesz. Ne fukarkodjunk, írjunk le mindent, ami csak eszünkbe jut. Olyan dolgokért is adjunk hálát, ami ugyan még nem a miénk, de szeretnénk, hogy az életünk része legyen. tegyük ezt a rutint a mindennapok részévé, és figyeljük, milyen hatással van az életünkre.A nárd olaja hálával telivé, elfogadóvá és könyörületessé tesz minket. Tegyünk egy cseppet a szív és a köldök területére, és lélegezzük be mélyen szentséges illatát.
Harvest Spice
Ne felejtkezzünk el erről a csodás illatkompozícióról sem, ami maga az ősz, a szüret illata üvegbe zárva. Ünnepi és meghitt hangulatot teremt agy fárasztó nap után.

Boldogságos és bőséges őszi nap-éj egyenlőséget kívánok mindenkinek!

Szeretettel: Bea

Vélemény, hozzászólás?

×

Cart