Nyilas csillagjegy

Nyilas csillagjegy

Nyilas csillagjegy

November 22-én a Nap a nyilas csillagjegybe lépett, ami a skorpió időszak után mindig egyfajta fellélegzés, felüdülés tud lenni.

Ha a képletünkben a nyilasban van a Napunk, Holdunk, aszcendensünk, vagy háromnál több bolygó található itt, akkor ránk különösen érvényesek lehetnek a nyilas által képviselt minőségek.

Fontos, hogy a zodiákus jegyeinek minőségeit ne használjuk azonosulásra, önigazolásra pl. Azért vagyok ilyen, mert én egy nyilas vagyok. Vegyük észre , hogy ez mint egy mechanikus erő hat ránk és, ha azonosulunk vele akkor nem kifelé jövünk belőle. A tehetetlenség állapotából a tudatosítás visz ki, az, hogy felismerjük, észrevesszük ezeket a mintákat, és hogy az életünk melyik részén működtetjük őket. A feladat az lenne, hogy tudatos figyelemmel, meditációkkal, mantrákkal, és akár az olajok segítségével az elakadt energiákat kivezessük, feloldjuk.

Nézzük, mit szimbolizál a nyilas jegy, milyen minőségek, viselkedésminták tartoznak ide. Én most itt főként a hiányosságokra és a negatív tulajdonságokra szorítkozom, hiszen ezek azok, amikkel aktívan foglalkoznunk kell és odafigyelést igényelnek.

Természetesen a minden csillagjegy rendelkezik rengeteg pozitív tulajdonsággal és lehetőséggel is, de jelen esetben pont a nyilas az, akinek nincs szüksége további fényezésre, mivel pontosan tisztában van a kvalitásaival. 🙂

A nyilas jegyről egy első olvasatra egy magabiztos, erős és vezető kvalitású személyiség ábrázolódik ki, aki optimizmusával, lehengerlő stílusával, bátorságával és lelkesedésével úgy tűnhet az élet császára és neki minden sikerül. Ha mélyebben alá nézünk a felszínnek láthatjuk meg, hogy ezek közül a legtöbb csak egy felvett álarc, ami mögé rejtőzve elrejtheti a nyilas a hiányosságait leplezve bármilyen jellegű kicsiségét. Sajnos ez a vetítés sokszor végigkíséri a jegy egész életét, és ebben rejlik az ő tragédiája és szenvedése. Folyamatos vándorlásban van, hogy nehogy valahol rájöjjenek a turpisságra, de ezáltal elveszíti a lehetőséget az igazi kapcsolódásra, tanulásra és fejlődésre. A keretek közé zártságot nagyon nehezen viseli, sokszor kórosan ragaszkodik szabadságához. Képes mindent megmagyarázni saját magának és magáról. Mindezek mellett megnyerő személyiség, aki tényleg aktívan, és nagy erőkkel veti bele magát a dolgokba. Jó, ha tudjuk magunkról hogy mi az életünk melyik területén mutatjuk többnek, jobbnak, szebbnek magunkat, mint ami valójában vagyunk,és így ezzel a figyelemmel támogatva találjuk meg az arany középutat benne.

A nyilas, ha ezeken az alacsonyabb síkokon képes felülemelkedni, akkor ő testesíti meg a PRÓFÉTA minőséget, a megvilágosodott mestert. Képes valódi szellemi vezetőként jelen lenni, alázattal és tiszta figyelemmel a többi ember felé.

Érzelmi kihívások: nagyzoló, felfújt, pökhendi, nagyképű, érzéketlen, önfejű, önhitt, álszent, sznob, kétszínű, hamis, szétszórt, csapongó, önámító, kiégettség, kimerültség.

Érzelmi ajándékok: bátor, optimista, szenvedélyes, aktív, tettre kész, ambiciózus, vezető, céltudatos, kalandvágyó, megnyerő, kockázatvállaló, szellemi magaslatokba érő, megvilágosodott.

Nyilas csillagjegy által uralt testrész: csípő, combok.

Jupiter az uralkodó bolygója, a hozzá tartozó szervek: artériák, máj, zsírszövetek, cukorháztartás, anyagcsere folyamatok, méregtelenítő szervek.

Betegségei: derék-, csípő bántalmak, elhízás, anyagcsere betegségek, cukorbetegség, érelmeszesedés, daganatok, túlzott stressz, addikciók.

Nyilas csillagjegy esszenciális olajai:
Fekete bors – A leleplezés olaja
A fekete bors lehántja rólunk a maszkokat és álarcokat, melyek mögé az igaz énünket rejtettük. Mivel ez a nyilas legnagyobb csapdája, ezért folyamatosan kell dolgoznia ezen. A fekete bors segít alámerülni ezekbe a régen elfeledett, sokszor gyerekkori sérülésből adódó részeinkbe, hogy felismerjük és elismerjük őket.Újra lángra lobbantja a lélek tüzét, motivációval és magas energiaszinttel táplálja és sietteti a gyógyulási folyamatot. Megadja az erőt ahhoz, hogy felülemelkedjünk a kihívásokon és problémákon, amiket hordozunk magunkban és ezáltal sérthetetlen egységben éljünk önmagunkkal.Ráébreszt, hogy nem kell megtagadnunk, vagy meghazudtolnunk magunkat, ha a meg nem értett részeinket integráljuk magunkban.

Levendula – A levendula kiegyensúlyozó, középre rendező, finom ám mégis határozott energiája az egyik elengedhetetlen olaja a túlpörgő, gyertyát sokszor két végén égető nyilas attitűdnek. A rengeteg elpazarolt energia, a szétszórtság kiégéshez vezethet nála, ami depresszióba, melankóliába tud fordulni. A levendula egy olyan mederbe tereli a nyilas terjengő, hömpölygő energiáit, amitől nem fogja azt érezni, hogy korlátok közé van szorítva, mégis egy picit lehiggad, lenyugszik és középpontjába kerülve tud harmonikusabban és célravezetőbben működni.

Fodormenta – a szellemiséget, az intuitív gondolatokat ébreszti. A menta félék erőteljesen hatnak az elmére. Míg a borsmenta az intellektuális elmét edzi és pallérozza addig a fodormenta az intuitív elme működését helyezi előtérbe Lecsendesíti a gondolatok folyamát, hogy meg tudjon jelenni a tiszta figyelem állapota. A nyilas számára nagyon fontosak ezek a tiszta percek, hogy tudjon kapcsolódni a saját magasabb tudatosságához, hiszen ezek a szellemi gyakorlatok is lesznek azok, amik kivezetik a káros viselkedésminták útvesztőiből.

Grapefruit – A grapefruit a nyilas testi egészségének őre. Mivel hajlamos az elhízásra és az ebből adódó betegségekre/cukorbetegség, érelmeszesedés, máj problémák/a grapefruit segít rendben tartani mindezeket, azáltal, hogy a zsíranyagcserét serkenti. A májra különösen jótékony hatású és segít megtisztítani a lerakódott méreganyagoktól.

Egyéb hasznos olajok:

Melissa – A próféta, maga a megvilágosodott tudatállapot. Melissa felébreszt a lelket a fényre és az igazságra. Emlékeztet arra, hogy kik vagyunk valójában és mi a valódi célja leszületésünknek.

Eukaliptusz – Tisztaság, erkölcsös beszéd és viselkedés segítője. A nyilas sokszor meggondolatlanul beszél, másokat megbántva. A bort iszik és vizet prédikál esete ellen is, ami szintén gyakran megesik vele.

Cédrus, Arborvitae, Vetiver – Földelés, biztonság, kiegyensúlyozás, ellensúlyozni a kapkodását és a sokszor gyökértelen, kapcsolódni nem tudó jellegét.

Majoranna – Az emberi kapcsolatok, kapcsolódások segítője, felébreszti az együttérzést é támogatja a másokkal való együttműködést. Ellensúlyozza a nagyfokú stresszt és az elme és az idegrendszer túlpörgetését és ez által kimerítését.

Zeller mag– detoxikálás, tisztulás. A máj és a kiválasztó szervek folyamatos terheltsége miatt rendszeres karbantartásra van szüksége ezen a téren. A zellermag egy kifejezetten gyengéd, de mégis erőteljes tisztító hatású olaj, amivel segítheti a máj és a vesék munkáját.

Keverékek: Smart&Sassy, DDR Prime, Serenity, Zendorine, Balance

A diffúzor keverékkel pedig ezúton is köszöntök minden nyilas havában születettet. 🎂

Szeretettel: Bea

This Post Has One Comment

  1. Járfásné Kerényi Eszter

    Szia!
    Szeretném megkérdezni,hogy a többi csillagjegy jellemzését, illetve a Skorpió / ami én vagyok/ffúzor keverékét megtalálhatom valahol? A Nyilas szuper!
    Köszönöm

Vélemény, hozzászólás?

×

Cart