Napfogyatkozás

Napfogyatkozás

Aromaterápia napfogyatkozás

December 14-én 16:14-kor teljes napfogyatkozás lesz, mely a déli féltekén lesz látható. Csendes-óceánon, Dél-Amerika déli részén és az Antarktiszon élők gyönyörködhetnek a látványban.
A Napfogyatkozás égi jelensége akkor jön létre, ha a Hold pontosan a Föld és a Nap közé kerül, és így részben vagy egészben eltakarja a Napot. Ez minden esetben újholdkor történik, de nem minden újholdkor, csak akkor, ha a Hold a Föld körüli pálya leszálló, vagy felszálló csomópontjában van éppen. Érdekesség, hogy a napfogyatkozást 2 héttel megelőzi vagy követi egy holdfogyatkozás is.


Három típusú napfogyatkozást figyelhetünk meg, ami abból adódik, hogy a Hold és a Nap látszólagos mérete az elliptikus pályán haladás miatt állandó változásban van:

1. Teljes Napfogyatkozás– Teljes napfogyatkozás esetén a Hold teljes árnyéka a Földre vetül, mivel a Hold látszólagos mérete nagyobb, mint a Nap látszólagos mérete. Ilyenkor megfigyelhető a Nap koronája és a napkitörések, amelyet egyébként a Nap fénye elnyom.
2. Gyűrűs napfogyatkozás – Ha a Nap látszólagos mérete nagyobb, mint a Hold látszólagos mérete, így a Hold teljes árnyéka nem tud a Földre vetülni, még akkor sem, ha a Nap amúgy teljes takarásban lenne. Ilyenkor még a Napfogyatkozás közepén is látszik a Nap széle.
3. Részleges napfogyatkozás – Ha a Hold a Napot csak részben takarja ki, és a Földre nem vetül a Hold teljes árnyéka. Szabad szemmel csak ritkán látható.

A napfogyatkozások az idők kezdetétől fogva nagy figyelmet kaptak. A Nap eltűnése, a hirtelen jött sötétség nagy riadalmat keltett azokban az időkben, amikor nem ismerték még sem az időpontját, sem az okát, sem mibenlétét. Legtöbbször baljós eseményként tekintettek rá, különféle katasztrófák és háborúk előhírnökének tartották. Természetesen rengetegféle hiedelem, babona és legenda maradt fent, amivel megmagyarázták, mi is történhet ekkor.
Ma már tudjuk, hogy nem az Istenségek bosszúja vagy átka sújt minket ilyenkor, csupán az égi színpad játékát láthatjuk ilyen formában megnyilvánulni.
Napfogyatkozás minden esetben újholdkor jön létre, úgy is tekinthetünk rá mint egy szuper potens újhold. Ilyenkor felerősödött amplitúdóval érvényesülnek, hatnak ránk az ekkor érvényben lévő minőségek. Az újhold az mindig az új holdciklus kezdetét jelenti. Az új kezdetek, a megújulás és a szándékunk kinyilvánításának az ideje. A hold gravitációs ereje ilyenkor érvényesül a legkevésbé, így a föld gravitációs erejével és a lefelé ható energiák áramában minden távozhat a testedből, amire már nincs szükséged, tisztul a szervezeted és az elengedés lelki folyamatai is összehangolódhatnak a tested és a holdhatás természetes folyamataival. Így a napfogyatkozással együtt kéz a kézben, erőteljes gyógyulás, megtisztulás, elengedés lehetőségét hozzák el számunkra.
A napfogyatkozás tehát felerősíti az egyébként is aktuális újratervezést, újrakalibrálást, ami egyfajta kozmikus reset gombként funkcionál, teljes tiszta lapot kapunk, amire bármit írhatunk, közben pedig beáramlik hozzá egy nagy adag teremtő erő a beteljesítéséhez.


Vegyük sorra tehát, milyen hatással lehet ránk a napfogyatkozás a különböző szinteken.

*Fizikai: Fizikailag érezhetünk hirtelen fáradtságot, kiüresedést, az akaraterő és a tettvágy hiányát. Ha a napfogyatkozás észlelhető és teljesen besötétedik napközben, akkor az hatással van a cirkadián ritmusunkra, a belső biológiai óránkra. Kialakulhat enyhe nyomó fejfájás, idegesség, nem találjuk a helyünket érzés. Ha a napfogyatkozás a tartózkodási helyünkön nem látható, akkor csak közvetetten hat ránk az esemény, sokkal inkább energetikailag, érzelmi, mentális és spirituális szinteken.

*Mentális/Érzelmi A Napfogyatkozás során határozott változás következik be a Föld energiáinak rezgésében és frekvenciájában. Különös érzékenységet érezhetünk a környezet energiáira és érzelmeire is.A Nap szimbolizálja az erőt, az akaratot, az önbizalmat. Ő az éltető fény. Mivel a Nap „eltűnik”, nekünk is megfogyatkozhat az erőnk… Ez megnyilvánulhat fizikailag, de érzelmileg is. Erőtlennek, gyengének, alkalmatlannak érezhetjük magunkat. Azt érezzük elfogyunk, nem vagyunk elegek, nem vagyunk elég jók. Félelmeink hirtelen elönthetnek és felszínre törhetnek, hiszen nappali világosságban hirtelen elsötétül minden. Láthatóvá válik a láthatatlan, olyan részünkre is rá tudunk tekinteni, ami eddig rejtve volt a szemünk elől. Pont úgy, ahogyan a nap koronája, mely csak teljes napfogyatkozás esetében válik láthatóvá.Meg kell erősödnünk önmagunkban, fel kell erősítenünk az önbizalmunkat, felbukkanó érzéseinket, félelmeinket megzabolázni, és objektívan ránézni arra, ami van. A Nap uralja a 3.csakránkat, ami az identitásunk az öntudatunk, az éntudatunk székhelye.

*Lelki/Spirituális Amikor olyan kozmikus eseményekről van szó, mint ez a napfogyatkozás, az intuíciónk nagyon erőteljesen működik, ezért figyeld meg a belső hangod, ösztöneid mire hívnak, mit szeretnének üzenni.Amit kinyilvánítasz az növekedésnek indul, amit kifelé áramoltatsz az jön vissza majd hozzád megsokszorozva a napfogyatkozás ereje által.Kiemelten fontos, hogy odafigyeljünk a gondolatainkra, teremtésünkre ezen a napon. Mi az amit közvetítek az univerzumba, mi az, ami árad belőlem kifelé. „What goes around, comes around.” Ami körbe megy, az vissza jön. Ami bent, az van kint. Mindezt úgy, hogy közben törekszünk hűek maradni önmagunkhoz. Nem kell hamis pozitívnak lennünk. Maradjunk végig a figyelmünkkel a középpontunkban és gyökereztessük le magunkat az igazságunkban, de olyan formában, ami előre mutat és nem visszatart. Tehát ne ragaszkodjunk megrögzött módon azokhoz a történésekhez, tulajdonságokhoz és személyekhez, amelyekről mélyen belül tudjuk, hogy már csak hátráltatnak. Ismerjük fel a hibáinkat, vegyük őket tudomásul, vonjuk le a következtetéseket,majd emelt fővel lépjünk tovább.Ez egy erőteljes nap a gyógyulásra , együtt áll a test a lélek és a szellem, pont úgy ahogyan egy vonalba kerül ma a Nap a Hold és a Föld. Minden együtt áll, ez maga a kozmikus igen és neked csak rá kell bólintanod.


Az olajokkal így tudunk ebben az időszakban együtt dolgozni:

Kasszia – Menetlej előre magabiztosan A kasszia olaja örömöt és bátorságot hoz a szívnek és a léleknek. Hasonlóan a fahéjhoz eloszlatja a félelmeket, és magabiztossággal helyettesíti be. Megerősít minket önmagunkban, hogy kétségünk se legyen afelől kik vagyunk mi és mik az értékeink. Segít, hogy meglássuk és elfogadjuk a saját erőnket, potenciálunkat. Továbbá segít felfedezni a veleszületett tehetségeket és ajándékokat. Bátorít, hogy engedjük a saját ragyogásunknak teret, és az igaz önvalónkkal, lelkünkkel összhangban élhessünk. Megtanít arra, hogy hogyan legyünk igazán autentikusak, hűek önmagunkhoz. Lélegezzük be az illatát napközben többször és közben használjuk a megerősítő mondatát:„Magabiztos vagyok, hű vagyok önmagamhoz.”

Bergamott– Folyékony önbizalomAz önmagunkba vetett hit és önelfogadás olaja, én már csak úgy hívom: Folyékony önbizalom.Megtanít, hogyan szeresd saját magad. Ellensúlyozza a „Nem vagyok elég jó” érzését.Enyhíti a kétségbeesés, önítélet és alacsony önbecsülés érzéseit. Segít, hogy az életet több optimizmussal szemléljük.A Bergamott citrusként magában rejti a Nap ragyogását és fényét, amivel erre a kis időre míg „eltűnik” helyettesíteni tudjuk. Visszaadja az optimizmus és az önbizalmat, az igazi önelfogadást ajándékozza. Megtanít arra, hogyan adjuk fel az önbírálat szokását, úgy hogy helyett önmagunk feltétlen szeretetét és elfogadását gyakoroljuk.Ha a Bergamottot rendszeresen használjuk, úgy hogy a napfonat köré kenjük, nem kell a külső megerősítésekre várnunk, nem kívülről fogjuk várni,hogy megjöjjön az erőnk, hanem hozzá tudunk kapcsolódni és ami még fontosabb hozzá is tudunk férni saját erőnkhöz.

Muskotályzsálya – Lásd tisztán az életed. A muskotályzsálya ajándéka a tisztánlátást. Nem általános igazságok közvetítése és jövőlátó képességek ezek, hanem a saját életed láthatod, elferdítő, hamis illúziók nélkül. Bátorságot ad, hogy meglásd az igazat, melyet sokszor több fátyol is takar a szemünk elől. Ezeket a fátylakat és a sötétséget, az illúziókat oszlatja el a muskotályzsálya olaja, így ráláthatunk a saját önkorlátozó hitrendszereinkre, gondolatmintáinkra. Most, amikor néhány percre elsötétül a világ, lehetőséget kapunk hogy egy új perspektívából nézhessünk rá mi is saját életünkre. A muskotályzsálya kinyit erre, kiélesít és segít egy semleges állapotban maradni közben. Ezzel a rálátással és nézőpontváltással az új lehetőségeket is könnyebben észrevehetjük, ami szükséges ahhoz, hogy az életünkkel egy magasabb szintre lépjünk. A homlok és a koronacsakra területén alkalmazzuk, vagy aurapermetként használjuk meditáció előtt. Megerősítő mondata: „Saját utam és küldetésem tisztán és élesen rajzolódik ki előttem”


Annyi friss energia kínálkozik számunkra ezen a napfogyatkozás alatt! Ez vadonatúj kezdeteket, újraindulásokat jelez, a malmok újra őrölni kezdenek, és csak rajtunk múlik, hogy tudjuk-e ezt az erőt a saját boldogulásunkra fordítani.

Remélem, hogy ezzel a kis összefoglalóval sikerül közelebb kerülni önmagatokhoz, és ki tudjátok aknázni a napban rejlő teljes potenciált!Szeretettel: Bea

Vélemény, hozzászólás?

×

Cart