IMBOLC – ÚJ ÉLET ÉBRED

IMBOLC – ÚJ ÉLET ÉBRED

Ezen a héten elérjük a tél középpontját, amelyet Imbolc napja jelöl.

Imbolc egy kelta ünnep, amely az új élet legelső mozzanatait ünnepli – a tavasz legkorábbi leheleteit. Annak ellenére, hogy a táj még itt-ott havas lehet, még akkor is, ha kint fagyos hideg van, a lelkünkben már érezzük a természet és a tavasz ébredését. Hagyományosan napnyugtakor, február 1-jén kezdődik és február 2-ig tart, de vannak olyan hagyományok is miszerint február teljes első hete erről szól.

Ez az az időszak, amikor elkezdjük a tavasz legelső jeleit meglátni magunk körül. Az első tavaszi virágok már előbújnak, a rügyek már ébredeznek. Spirituálisan ez az új élet születésének ideje. Lehet, hogy csak az élet legkisebb utalásait látjuk megnyilvánulni, de a dolgok szárba szökkenése és a fénybe emelkedése visszatarthatatlanul megindult.

Hónapok befelé figyelése és fordulása után a hibernáció és a pihenés lassan a végéhez ér és az élet újra áramolni kezd.

Ahogy a természet szunnyadó időszaka után kezd felébredni, a lelkünk is új vágyakkal, célokkal, tervekkel ébredezik.
Ez az időszak tehát a test és a lélek ébredezéséről szól, hogy megnyújtózzunk és lerázzuk magunkról a tél nehéz és néha nyomott kedélyállapotát, ehhez viszont szükséges egy tisztítás, rendrakás a lelkünk háza táján.

Imbolc meghozza az utolsó tisztulási periódust a lelkünk számára. Kitisztíthatjuk a régi és koszos és zűrzavaros dolgainkat, azokat, melyek meghaltak bennünk a tél idején, hogy ezzel megcsináljuk a helyet a bennünk növekedésnek indult újnak.

Az utóbbi pár hónap szólt a lefelé és befelé a sötét részeinkbe ereszkedésről és a bennünk lévő azon dolgok felkutatásáról és azonosításáról, melyeket készek vagyunk elengedni. Ez most az az időszak, amikor mindezt a régit egyszer és mindenkorra elengedjük.

Imbolc napja tehát átmenetet és változást is jelképez számunkra. Ez az az idő, amikor el kell hagynunk, ami biztonságos és kényelmes, hogy aztán a lelkünk még inkább növekedésnek és virágzásnak indulhasson.
A növekedés és változás, elköteleződést igényel, és ez a változás lehet nagyon nehéz is.
Szeretjük a megszokott és kényelmes dolgokat, de a valódi változás megköveteli, hogy elengedjük mindezt

Ez egyben a kihívásokkal való szembenézés ideje is. A tesztelés ideje. Van-e elegendő erőd a valódi, tartós változáshoz? Képes vagy elhagyni azt, ami biztonságos, kényelmes és ismerős annak érdekében, hogy teljesebben, valódibban, egészebben élhesd az életed? Pont ahogyan a föld alatt szunnyadó hagyma, melyből a virág megindul az ismeretlenbe, a biztonságos jól megszokott belső térből a tágulásba, a sötétből a fénybe. És az erőfeszítés ajándékaként gumóból egy gyönyörű virág születik. Képes vagy-e vakon bízni és csak átadni magad az Isteni akaratnak?

Annak is most jött el az ideje, hogy a tél évszakában fogant ötleteid, dédelgetett terveid, szövögetett álmaid szárba szökkenjenek. Ezek a célok és vágyak teli vannak reménnyel, és izgalommal, fellobbantják a kreativitás és az inspirációt bennünk. Ez a tűz és erő adja meg az erőt és kitartást, hogy keresztül tudjunk menni az elénk állított kihívásokon és akadályokon.

Az olajok most is a segítségünkre vannak, nézzük, hogyan tudjuk ezt az újjászületést egy ici-picit mégis komfortosabba és az átváltozást simábbá tenni magunk számára.

Purify – Megtisztulás

Remek olajkeverék, ami segít megszabadulni a felhalmozott toxikus érzelmeinktől, lerakódásainktól. Megújítja az egész energia rendszerünket, elmos minden negatív ráhatást, amit esetlegesen a téli időszakban a mélybe merülés közben feljött. Megtisztít bármitől, amitől úgy érezzük, hogy beszorulva, csapdába, megrekedve vagyunk. Felszabadít a múlt negatív szokásai és mintái alól. A Purify olajat sokan szeretik a felületek tisztítására, otthonuk takarításkor használni, de kevesen használják a terek tisztítására és még kevesebben az érzelmi terhek takarítására. Ez az időszak most a kívül belül takarításé, úgyhogy bátran párologtassuk és kenjük magunkra akár tetőtől talpig, ha a helyzet úgy kívánja.

Bazsalikom – Megújulás

A bazsalikom is egy átmenetet nagyban támogató olaj, és közben elhozza a regenerálódást és a vitális energiák helyreállítását hosszabb ideje tartó kimerültség esetén is. Jelen esetben a téli időszak energia és ingerszegényebb időszaka után felkészíti a szervezetünket az évszakváltásra.
Különösen ajánlott azoknak, akik fizikálisan, vagy mentálisan rossz állapotban vannak és erőre, megújulásra van szükségük.
A bazsalikomot a talpak közepére/vese és mellékvese reflexpontjai/ vagy a háton a vesetájékra kenve alkalmazzuk.

Zöld Mandarin/ Green Mandarin – Tiszta potenciál

A zöld mandarin olaj a mandarin még éretlen gyümölcseiből érkezik. A zöld szín és az új még a beteljesülés előtti állapota miatt a megújulást, az új kezdeteket támogatja. Elhessegeti a kételyeinket, ami megakadályoz minket az előrehaladásban és segít, hogy meglássuk a lehetőségeket az adott helyzetben. Reményt ad, frissességgel, optimizmussal és lendülettel lát el. És ilyenkor ebben a félig alvó állapotban, pont erre van szükségünk. Vajon ki merjek bújni a barlangomból? Hiszen kint minden olyan hideg és idegen. A zöld mandarin édes illatával előcsalogat minket, és emlékeztet arra a kezdeti izgalomra, amivel valaha az életet szemléltük. Pontosan erre a pozitív illatra, hangulatra és életszemléletre van szükségünk, amelyet ha magunkhoz veszünk, akkor ezen a zöld színű optimista szemüvegen keresztül tekinthetünk a világra és az előttünk álló kihívásokra.

Figyeljük meg a természetet, hangolódjunk rá. Keressük az apró jeleket, virágokat, rügyeket. Ahogyan a vakond is elkezdi újra ásni a felszín felé járatait és kidugni a fejecskéjét, mi is kezdjük el a saját fejünket kiemelni a belső világunkból.

A lelked már érzi, érzékeli a tavasz közeledtét, sőt már úgy igazándiból jöhetne is a tavasz, de a másik részről még szüksége van erre a 6 hét pihenő időre, amit a tél tápláló és megtartó erejében tölthetünk el.

Csodaszép megéléseket,
Szeretettel: Bea

Vélemény, hozzászólás?

×

Cart