Holdfogyatkozás

Holdfogyatkozás

Holdfogyatkozás

Holdfogyatkozás 2020.11.20

Az idei ősz egyetlen holdfogyatkozásával zárul a november, mely a változások szelét hozza. Csillagászatilag holdfogyatkozás akkor következik be, ha a Föld a Nap és a Hold között van és így a Hold részben vagy egészen a Föld árnyékába kerül.
Holdfogyatkozás csak teliholdkor jöhet létre, mikor a Hold áthalad a Föld árnyékán.Évente körülbelül 2-3 holdfogyatkozás jön létre, mely háromféle típusú lehet.

1. Teljes Holdfogyatkozás – A leglátványosabb, mikor a Hold teljesen a Föld árnyékába kerül. Ilyenkor a Hold nem sötétedik el, hanem narancsos- vöröses árnyalatban látható.
2. Részleges Holdfogyatkozás – Ha a Hold csak részlegesen lép be a Föld árnyékának belső részébe. Ilyenkor egy szürke árnyék vetül a Hold felszínének egy részére.
3. Félárnyékos Holdfogyatkozás – Mikor a Hold csak a Föld külső árnyékába lép be vagy halad át. Ez szabad szemmel alig észrevehető, csak annyit lehet látni, hogy a Hold sokkal halványabb a szokottnál, és a telihold nem vet árnyékot, mint fogyatkozáson kívüli időben.

A régi időkben Hold “eltűnése” inkább számított baljós eseménynek, ami főleg arra vezethető vissza, hogy nem ismerték a jelenség mibenlétét. Egy biztos a holdfogyatkozás nem rossz ómen.Tekintsünk rá úgy, mint az univerzum ajándéka, mely segít pontosan oda kerülnünk ahol lennünk kell.

Nézzük, hogy a különböző szinteken milyen hatással van az életünkre a holdfogyatkozás!

A telihold időszaka alapból egy érzelmileg túltöltött, felfokozott állapot. Sokan ilyenkor rosszabbul alszanak, nyugtalanabbak, idegesebbek. Az energiánk úgy érezzük több, de mégis megterhelő lehet a telihold ránk gyakorolt hatása. Egy holdfogyatkozás katalizátorként viselkedik és a telihold egyébként is erős hatását még inkább megnöveli.

*Fizikai szinten: A holdfogyatkozás lemerítheti az energiánkat, ezért letargikusak vagy leszívottnak érezhetjük magunkat. Összezavarhatja a az alvási ciklusunkat és a hormonháztartást. Lehetünk ilyenkor extra érzékenyek, irritáltak. Az egyensúlyunk totálisan felborulhat és ezt a Holdfogyatkozás előtt és után 12 órával érezhetjük a legerősebben. Ha lehetőségeink engedik érdemes erre a napra egy böjtöt iktatni, amikor csak zöldség és gyümölcsleveket, és tiszta vagy citromos vizet iszunk.

*Érzelmi szinten: A holdfogyatkozás rengeteg érzelmi energiát mozgat meg, ami legtöbbször a mélyből a felszínre felhúzott rég elfeledett vagy elnyomott érzések felbukkanását eredményezi. Ebből kifolyólag extrán szenzitívek lehetünk és egyúttal sokkal éberebbek a gondolatainkra és érzéseinkre. Ha felhoz valamit a holdfogyatkozás, jó alkalom, hogy szembenézzünk vele és feloldozzuk magunkat a teher alól. Ilyenkor extra támogatást kapunk a gyógyulásra, a régi mintáink elengedésére.

*A lélek szintjén: A holdfogyatkozások erőteljes változás jelzői, melyeket meg kell lépnünk, tennünk az életünkben. Sokszor drámai fordulatokat és egy csapásra megváltozó körülményeket is hozhatnak magukkal.
Azokat a részeinket mutatja meg, melyeket felül kell vizsgálnunk, meg kell tisztítanunk. Bevilágítja azt a részünket, ami megérett a változásra és ideje útjára engednünk. Rávilágít arra is, hogy mi az amihez túl szoros a kötelék, túl erős az akarás és több megadásra lenne szükség.
Erőteljesen hullajtja le rólunk ezeket a régi darabkákat, amitől sebezhetőnek, kiszolgáltatottnak és bizonytalanságban érezhetjük magunkat, hiszen nem tudjuk mi vár ránk. Ezek szinte mindig nehezebb, fájdalmas átalakulások, de ne feledjük, ha megtesszük most őket, akkor egy szebb és fényesebb jövő vár. Ne szorongassuk régi, elhasználódott ruhánkat, hanem dobjuk el önként, még ha ideig-óráig meztelenül is kell járjunk. Aggodalomra nincs ok, a holdfogyatkozások nem hoznak el semmi olyat számunkra, aminek nem érkezett el az ideje. Mindig a legmagasabb jóval összhangban, a minket leginkább szolgáló változásokat teszik elénk.

A holdfogyatkozás idején is forduljunk bizalommal az esszenciális olajokhoz, melyek közül most három olyan olajat hoztam, amelyek különösen hasznosak tudnak lenni ilyenkor.

CITROM – Légy nyitott a következő lépésre
A citrom segít kitisztítani a fejünket és nyitottsággal, derűs várakozással tölt el. Ha megnyitjuk magunkat a változás előtt, akkor sokkal könnyebben tudunk majd rajta keresztül menni. Az érzelmi toxinokat és terheket is segít feloldani, fényt és ragyogást visz az árnyékos részeinkbe. Lélegezzük bátran, ha az érzelmek túl intenzíven áramolnának rajtunk keresztül. A citromra tekinthetünk úgy mint , amikor a számítógépen lefuttatjuk a frissítést. Rendszert frissít és újratölt… 🙂

Blue Tansy-Az energikus változások
A Blue Tansy/Kék varádics az illóolajok között pontosan megtestesíti ugyanazt az erőt, mint a holdfogyatkozás. Elhozza számunkra a változások megtételéhez és elindításához szükséges erőt.Azoknak ad segítséget, akik elutasítják a cselekvést, hogy lépéseket tegyenek afelé, hogy megváltoztassák, transzformálják a körülményeiket. Különösen, ha megrekedtek a folyamataikban. Felhajtó erőként funkcionál, segít kiemelkedni a vacillálás, elkerülés késlekedés ismétlődő köreiből. Bátorít, hogy összhangban éljünk belső hangunkkal, mely felszólít a szükséges változások végrehajtására.A harmadik csakra területére a köldök köré kenjük fel, mert itt lakozik az akarat. Feltölti ezt a területet, hogy legyen erőnk végigmenni a változásokon.

Bazsalikom-Az erő Veled van
Fáradtság, alacsony energiaszint, túlterheltség és képtelenség szembenézni az élet stresszhelyzeteivel jellemzik leginkább azt az állapotot, melyre a bazsalikom gyógyírt jelenthet. A bazsalikom illata megerősíti a szívet és relaxálja az elmét. Mindenféle szintű idegesség, aggodalom és kétségbeesés érzésre. A holdfogyatkozás felfokozott energiái okozzák a rendkívüli mentális és emocionális terhelést. Ettől érezhetjük fizikailag is megterhelőbbnek ezt az időszakot.
Ez alatt a nagy mentális terhelés alatt és testi kimerültség esetén forduljunk bátran hozzá, mert elhozza a regenerálódást és a vitális energiák helyreállítását. Megerősíti a mellékvesét, visszaállítja a test természetes ébrenlét, alvás, pihenés ritmusát. A mellékvesék területére, a derékrészre alkalmazzuk, valamint a talpunkon, ahol a talp közepén található a Vesék reflexpontja, melynek tetején csücsülnek a mellékveséink. Azáltal, hogy megnöveli a természetes energiánkat, egyensúlyba hoz és egészséget ad.

A holdfogyatkozás tehát egy extrém fordulópont, melyre tekinthetünk egyfajta újjászületésként. Megengedi, hogy a legmagasabb célunkat és létünk jogosultságának valódi okát elérhessük.

Használjuk hát ki a holdfogyatkozás által eljövő energiákat, hogy megtisztulhassunk, könnyedén elengedhessük a régit és tárt karokkal fogadhassuk azt, ami jön.

Szeretettel: Bea

Vélemény, hozzászólás?

×

Cart