Hidegpárásítás, avagy az aroma diffúzorok előnyei

Hidegpárásítás, avagy az aroma diffúzorok előnyei

Hogyan hatnak az illóolajok a szagláson keresztül?

A levegő illatosítása és a terek ezáltal élettel való megtöltése és megtisztítása évezredes hagyomány. Az egyiptomiak és más kúltúrák vallási szertartásai közé tartozott,hogy különböző aromás gyógynövényeket, gyantákat és egyéb növényi részeket füstöltek. Később a New Age mozgalom megjelenésével és az illóolajok széleskörben elterjedésével, szinte minden otthonba jutott egy-két teamécsessel működtethető kerámia párologtató. A kis tárgy valóban kellemes hangulatot teremtett pislákoló meleg fényével és a belőle párolgó aromáknak köszönhetően.

Az aromás növények évezredes múltja a bizonyíték, hogy használatuk sokkal összetettebb, sem, mint csak „jó illatot teremteni”.

Az illóolajok a szaglás révén az agy bizonyos részeit (amygdala és a hippokampusz) közvetlenül elérik. Ezek az agyi területek befolyásolják például az érzelmeket vagy a memóriánkat, emlékeinket. Ha valamilyen illóolajat alkalmazunk, az abban található molekulák stimulálhatják az agy ezen területeit, ez pedig hatással van a fizikai, lelki, szellemi egészségünkre.

Miért jobb az aroma diffúzor?

Egy kis üveg terápiás tisztaságú olaj olyan, mint egy kis élő-érző szervezet. Amennyiben a teamécsessel hevítjük, úgy az a melegítés hatására sérül és veszít a gyógyhatásából.

Ezzel szemben, a hideg párásítás során a víz és az olaj elegye intenzíven és károsodás nélkül jut a levegőbe, így a különböző gyógyhatású összetevőit belélegezve, ki tudják fejteni áldásos tevékenységüket.

Néhány éve megjelentek a piacon az aromadiffúzorok, melyek az esszenciális olajok légtérbe való juttatását egy új szintre emeli. Ezek a készülékek a modern technológát ötvözik a teamécseses párologtató jól bevált hangulatteremtő képességével, hizen az illaterápia sok esetben kiegészül szín és fényterápiával, újabban sóterápiával vagy akár hangterápiával.

Ezek után már csak az marad hátra, hogy a bőséges kínálatból kiválasszuk azt az aroma diffúzort, mely az igényeinknek leginkább megfelel. Többféle paraméter mentén indulhatunk el, ám azt fontos észben tartani, hogy egy diffúzort hosszú időre vásárolunk, így ne feltétlenül a legolcsóbb megoldásra törekedjünk. Webáruházunk kínálatában a madebyzen® brit gyártó készlékeit forgalmazzuk, ahol központi szerepet kap az innováció, dizájn, jólét és a környezet.Termékeit a minőség, kreativitás, elegancia és a Zen életérzés fémjelzi, ennek köszönhetően a madebyzen® mára világszerte ismert és elismert luxus márkává vált a térillatosítás és aromaterápia területén. Íme néhány tanács, mely segíti a választásunkat:

 • Kapacitás: A víztartály űrtartalma 1 dl és 1 liter között változhat, egy átlagos tartály 3 dl-es. Érdemes nagyobb tartályban gondolkodni, ha ritkábban szeretnéd azt újratölteni.
 • Működési idő és szakaszos párásítás: Szeretnéd, ha a diffúzorod 2-3 óránál is tovább üzemelne? Egyes típusok azzal a képességgel is rendelkeznek, hogy bizonyos időközönként szüneteltetik a párakibocsátást.
 • Automatikus kikapcsolás: A legtöbb készülék a víztartály kiürülésekor automatikusan kikapcsol, így neked ezzel sem kell foglalkoznod, nyugodtan magára hagyhatod akár hosszabb időre is.
 • Hangulatvilágítás: Több diffúzor is rendelkezik az éjszakai világítás funkcióval. Egyéni ízlés kérdése, hogy szeretsz-e halvány fény mellett aludni. Ha nem, akkor válassz olyan készüléket, melynél ez külön kapcsolható.
 • Páratartalom: Az ultrahangos diffúzorok csak kis mértékben emelik meg a levegő páratartalmát.
 • Design: Az egyszerűbb színeket és formákat kedvelők éppúgy megtalálják az igényüknek megfelelő diffúzort, mint akik a lakásuk ékének, díszének szánják azt.
  • Kínálatunkban a szépség és elegancia jegyében megtalálhatóak a gyönyörű és letisztult üveg és kerámia búrás készülékek(Athena,Mercura,Rosso,Pearl,Ora,Vitra,Fern, Aria, Sophie, Oska)
  • A természetesség híveinek a fa és bambusz kivitelű darabokat ajánljuk(Maya,Arran,Esta,Skye).
  • Ha az illóolaj porlasztás mellett szeretnéd, hogy extra sóterápiás hatás is érvényesüljön akkor a te készüléked a Glo.
  • Ha fontos számodra a kényelem és azt szeretnéd,hogy akár a kanapén ülve vagy az ágyban fekve is irányíthasd a diffúzorod a Kasper távirányítós diffúzort neked találták ki.
  • Ha pedig mindig a legújabb és legmodernebb készülékre vágysz és követnéd a trendeket, ajánljuk neked az Olly készüléket, mely bluetooth hangszóróval  felszerelt, így nyújtva minden érzékünknek kikapcsolódást.

Milyen olajokat használjunk a diffúzorokban?

Mivel a levegőből belélegezve az illóolaj molekulái a szervezetünkbe kerülnek, ezért kiemelkedően fontos, hogy megbízható forrásból származó, terápiás tisztaságú esszenciális olajakat használjunk. A VanRáOlajam meleg szívvel ajánlja a doTERRA cég termékeit, mert a magas minőség mellett legalább annyira fontosnak tartja a fenntartható előállítást és a fejlődő országok kistermelőinek,betakarítóinak bevonását. Ez a kölcsönösen egymásra ható beszerzési modell és a cég társadalmi felelőségvállalása példaértékű, melyhez mi is hozzájárulunk, ha ilyen terméket vásárolunk.

Végezetül pedig fogadjatok szeretettel tőlünk néhány kedvenc diffúzorba való keverék receptet:

Immun+

 • 2 csepp Citrom
 • 2 csepp Lime
 • 2 csepp Teafa
 • 2 csepp Keskenylevelű eukaliptusz
 • 1 csepp Szegfűszeg

Egyensúly

 • 3 csepp Vadnarancs
 • 3 csepp Tömjén
 • 2 csepp Kanadai fekete luc

Tavaszváró

 • 4 csepp Bergamott
 • 3 csepp Levendula
 • 1 csepp Vetiver

Ha tetszett a cikk nézd meg az előző bejegyzésünket is, mely a golyós üvegcsék használatáról szól.

Vélemény, hozzászólás?

×

Cart