Guru Ram Das születésnapja

Guru Ram Das születésnapja

Guru Ram das

Október 9-én ünnepeljük Guru Ram Das születésnapját, aki a 4. szikh guru volt a sorban. A Raj jóga mestere és csodálatos gyógyító képességéről ismert, sokan csak úgy említik a „Csodák Guruja”

Guru Ram Das az alázatosság, az odaadás, a könyörületesség és a szolgálat minőségét testesíti meg.

Amikor az énekein keresztül megszólítjuk Guru Ram Das-t, akkor nem egy személyhez szólunk. Felébresztjük az általa megtestesített megvilágosodott tudatosságot, ami minket is ebbe az Isteni tudatosság állapotba emel fel. Ram az Isten egyik neve, maga a tudatosság , Das pedig szolgálót jelent. Ez az ének csodákat és gyógyulást hoz az életünkbe.

„Nem kell Szikh-nek, de még vallásosnak sem lenned, hogy Guru Ram Das-hoz kapcsolódj: Ő maga az együttérzés, a szeretet és a gyógyulás energiáinak tiszta minősége.“ ~ Snatam Kaur

Dhan dhan raam daas gur jin siri-aa tinai savaari-aa
Pooree hoee karaamaat aap sirajanhaarai dhaari-aa
Sikhee atai sangatee paarbrahm kar namasakaari-aa
Atal athaa-o atol too tayraa ant na paaraavaari-aa
Jinee too sayvi-aa bhaa-o kar say tudh paar utaari-aa
Lab lobh kaam krodh mo maar kadhay tudh saparvaari-aa
Dhan so tayraa thaan hai sach tayraa paisakaari-aa
Naanak too lehanaa toohai gur amar too veechaari-aa
Gur dithaa taa man saadhaari-aa


Jelentése:
„Ádott, áldott Guru Ram Das; az Egy, aki teremtett, téged is felemelt. Tökéletes a csodád; a Teremtő elhelyezett téged egy trónon. A szikhek, valamint az összes tudatos ember felismer téged, mert megtestesíted a Teremtőt. Változatlan, kifürkészhetetlen és mérhetetlen vagy; Végtelen és határtalan vagy. Változatlan, kifürkészhetetlen és mérhetetlen vagy; Azok, akik szeretettel szolgálnak, átkerülnek a létezés tengerén. A vágy, a harag, a kapzsiság, a büszkeség és a ragaszkodás öt akadályát legyőzted. Áldott a te királyságod, és az Igazság a te csodálatos dicsőséged. Te vagy Nanak, Te vagy Angad, és Te vagy Amar Das; Amikor felismerlek, lelkem vigaszt talál.”

Halgassátok, énekeljétek, ha gyógyulásra van szükségetek akár testi vagy lelki szinten és szeretnétek behívni a csodákat az életedbe.
Ennek a mantrának a használata mélyen gyógyít és megemel. Ezért nevezik csoda mantrának. Felébreszti az életedben lévő csodákat.

Nekem most ez szól:https://www.youtube.com/watch?v=6sp_2zmIYuE

Az esszenciális olajok közül mi mást választottam volna, mint 3 csodálatos virágolajat.
A rózsa maga az Isteni szeretet, a geránium a szív gyógyítója, a levendula pedig a beburkoló, felemelő, megtartó, gyógyító minőséget szimbolizálja. Egyesével vagy együtt is szépen tudnak rajtunk munkálkodni. Lélegezzétek be, vagy tegyétek a mellkas közepére, a szív területére, miközben a mantrát hallgatjátok, zengetitek.

Szeretettel mára és mindenkorra: Bea

Vélemény, hozzászólás?

×

Cart