Nádcukor rapadura

710 Ft

Bio szárított nádcukor (finomítatlan), rapadura

A szárított cukornádlé hagyományos koncentrált termék. Az kímélő feldolgozás és a kihagyott finomítási eljárásnak köszönhetően az ásványi anyagok, vitaminok és más fitotápanyagok természetes tartalma megmarad a szárított cukornádléban.

Kiszerelés: 250 g
Származási hely: India
Figyelem: Tárolás száraz és sötét helyen. A gyermekektől elzárva tartandó.

Készleten

Leírás

Bio szárított nádcukor (finomítatlan), rapadura

Történet
A cukornádlé évezredek óta ismert édesítőszer. A fennmaradó dokumentumokból tudjuk, hogy édesítő hatása miatt már Kr. E. 8000-ben is használták. Abban az időben a cukornád egy vadon termő, vadnövény volt. Népszerűsége miatt azonban idővel nemesítették és termesztették. Az KR.u. első század elején felfedezték, hogy a sajtolt cukornádlé szárításáva olyan port kaphat, amely jobban megőrzi ízét, és hosszabb eltarthatósági idővel rendelkezik. Ez a felfedezés a szárított nádcukor ismeretének elterjedéséhez vezetett a középkori iszlám világban, és innen jutott el a világ más részeire.

Származás és termelés
A cukornád trópusi növény, amely őshonos Indiában, ahol napjainkban is termesztik. Nagyon népszerű, széles körben használt édesítőszer alapanyag. Egy évelő növény hatalmas szárakkal. Természetes körülmények között nő, szükségtelen műtrágyázás vagy öntözés nélkül.

Gyártási folyamat
Noha ennek az édesítőszernek a tradicionális előállítása több ezer éves múltra tekinthet vissza, a termelési módszer amelyet ma is alkalmaznak, ugyanaz néhány újítással. A szárított nádlé, frissen betakarított cukornádból készül. Maga a gyártási folyamat magában foglalja a cukornád szárának betakarítását, aprítását, sajtolását, szűrését, koncentrálását és szárítását. Az eljárás eredménye egy természetes végtermék, amelyet finomítási eljárás nélkül állítanak elő.

Összetétel és tulajdonságok
A szárított cukornádlé hagyományos koncentrált termék. Az kímélő feldolgozás és a kihagyott finomítási eljárásnak köszönhetően az ásványi anyagok, vitaminok és más fitotápanyagok természetes tartalma megmarad a szárított cukornádléban.

Használati útmutató
A tipikusan arany színű nádcukor népszerű finom édes íze miatt, enyhe karamellás íz mellett. Helyettesítheti a finomított cukrot és más édesítőszereket. Hozzáadható különféle joghurtokhoz, turmixokhoz és kásákhoz. Főzéshez és sütéshez is alkalmas.

Ajánlott tárolás
Tárolja száraz helyen és hőtől védve.

Végül
Jaggery – szárított nádlé Panela vagy Rapadura néven is megtalálható.

Származási hely: India
Kiszerelés: 250 g

Irodalom
[1] EGGLESTON, Gillian, 2019. History of Sugar and Sweeteners. Chemistry’s Role in Food Production and Sustainabillity. 1314(5), 63–74.
[2] Positive Aspects of Cane Sugar and Sugar Cane Derived Products in Food and Nutrition, 2018. Journal of Agricultural and Food Chemistry. 66(16), 4007–4012.
 [3] KUMAR, Rakesh a Mahesh KUMAR, 2018. Upgradation of jaggery production and preservation technologies. Renewable and Sustainable Energy Reviews. 96(7), 167–180.
[4] KUMAR DWIVEDI, Amit, 2013. Case of Indian Jaggery Industry: Bhagirathi Gur Manufacturers. Journal of Rural and Industrial Development. 1(1), 61–64.
[5] G. SHAH, Narendra, Pankaj VERMA a Sanjay M. MAHAJANI, 2019. Effects of acid treatment in jaggery making. Food Chemistry. (299), 125094. ISSN 0308–8146.

Nézz körül a Boszikonyha egyébb termékei között is!

Látogasd meg Facebook és Instagram oldalainkat is!

A BEWITRŐL

Cégünk egy teljes mértékben Cseh vállalat Ostravai központtal.

Termékeink melyeket gyártunk és szállítunk 100%-ban természetesek

Tanúsított terápiás minőségű (CTEO®) illóolajokat és egyéb, egészséges életmódot támogató természetes termékeket gyártunk és szállítunk. Ügyfeleink az egyedi BEWIT Personal Franchise rendszeren keresztül szerzik be azokat.

Megtaláltuk a legjobb minőségű forrásokat és beszállítókat

Minden esetben törekszünk a természet és a környezet leginkább odafigyelő megközelítésére, így a növények termesztésének, gyűjtésének és feldolgozásának kíméletes és lehető legtermészetesebb módjára. Gyomirtó, rovarirtó, szennyező kémiai maradványoktól és génmódosítástól (GMO) mentes. Valamennyi általunk használt növénynek optimális körülmények között kell nőnie, megfelelően betakarítva és optimális időben feldolgozva.

Tiszteletben tartjuk az AHINSA elveit

A hinduizmus, a buddhizmus és a dzsainizmus erkölcsi és vallási alapelve. Minden élőlény tiszteletben tartása = a termékeinket nem tesztelték állatokon, nem is tesztelik és a jövőben sem fogják tesztelni.

Használjuk a piramis energiát

Sok éves kutatásunk alapján folytattuk a több ezer éves hagyományt, hogy a piramis energiával jelentősen javítsunk a termékek tulajdonságain, minőségén, tartósságán és hatékonyságán. Kidolgoztuk saját eljárásainkat amelyeket együttes néven PYRAMIZED módszernek hívunk.

Garantáljuk a minőséget

Valamennyi termékünkre 100% pénzvisszafizetési garanciát vállalunk.

A BEWIT Alapelvei:

Igazság, szeretet és intuició. BEWIT = BE WITH IT. Ami szabadon így fordítható „Légy egy a saját lelkeddel”.

„Kötelességünk jobb emberekké válni. Jobb emberek nélkül nem lesz jobb a világ.“
Ing. Jiří Černota, a cég alapítója és vezérigazgatója

Ha szeretnél BEWIT partnerré válni, akár 30% kedvezményt elérni a kiskereskedelmi árakhoz képest, akkor legyél te is BEWIT partner! Hozd létre a vásárlói fiókod már ma:

https://mybewit.com/r/xh8sgcmyp

További információk

Tömeg 0.25 kg

Értékelések

Még nincsenek értékelések.

„Nádcukor rapadura” értékelése elsőként

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

×

Cart