Kakaóvaj

2 220 Ft

Kakaóvaj

100% természetes kakaóvaj cukor és sómentes. Felhasználható készműves csokoládék, sütemények, desszertek és kekszek készítéséhez. A sós ételekhez is használható, mivel sütésre is alkalmazható.

Figyelem: Tárolás száraz és sötét helyen. A gyermekektől elzárva tartandó.

Készleten

Leírás

Kakaóvaj

Történelem
A kakaóbab története a maják és az aztékok idejére nyúlik vissza, akik különféle ételeket és finomságokat gazdagítottak vele. Különösen népszerű volt a „csokoládé“ forró ital, amelyet ünnepeken. Mivel kiemelkedően magas benne a szervezet számára fontos ásványi anyagok és egyéb fitokémiai összetevők aránya, érthető, hogy miért tekintették a kakaóbabot az istenek táplálékának. Maguk a kakaóbabok annyira értékesek voltak, hogy még pénznemként is szolgáltak.

Származás és termesztés
A származási ország Peru, amely fekvésének köszönhetően a kakaófák számára ideális feltételeket biztosít a megfelelő növekedéshez. Mivel a kakaó trópusi növény, csak magas hőmérsékleten és magas páratartalom mellett (akár 80%-os), virágzik. Ez az örökzöld fa nagyon érzékeny a napfényre és a szélre, tehát banánfák, kókuszdió-pálmák és más trópusi fák árnyékában termesztik, amelyeket ezért kakaó anyáknak hívnak. A kakaóbabnak hívott magokat használják fel a kakaóvaj előállítására. Mivel a magokat a növények elsősorban a szaporodásra használják, ezért ez az egyik oka, hogy azok annyira gazdagok tápanyagokban.

Előállítási folyamat
A kakaóvaj alapanyaga a kakaóbab. A kakaóbab hámozásával és aprításával előállítják az úgynevezett kakaómasszát. A kakaómassza kipréselésével kapjuk meg a halványsárga kakaóvajat. Miután megszilárdul a kakaóvaj apróra vágott darabokból áll – lásd a fotót a csomagolás címkéjén.

Összetétel és tulajdonságok
A kakaóvaj egy növényi zsír, amelyet kellemes íz és aroma jellemez. Vitaminok, ásványi anyagok és sok más, a szervezet számára hasznos anyag természetes forrása. Az egyes zsírsavak aránya a kakaóvajban különbözik a többi növényi olajtól. A telített és telítetlen zsírsavak arányától függően a kakaóvaj szobahőmérsékleten szilárd és 28 ° C feletti hőmérsékleten olvad. A szájban lassan olvad, ezért ideális alapanyag a kiváló minőségű csokoládék előállításához.

Használati útmutató
A kakaóvaj felhasználható házi készítésű csokoládék, sütemények, desszertek és kekszek készítéséhez. Sós konyhában is felhasználható, mivel alkalmas sütésre is.

  • Cukormentes
  • Sómentes
  • 100% természetes termék
  • Vegánok számára is megfelelő
  • GMO mentes
  • Összetevők: 100% Teobroma kakaóvaj
  • Származás: Peru
  • Kiszerelés: 200 g

Források:

[1] L. DILLINGER, Teresa et al., 2000. A cultural history of the medicinal and ritual use of chocolate. The Journal of Nutrition. 130(8), 2057–2072.

[2] M. MUSTIGA, Guiliana et al., 2019. Identifi­cation of Climate and Genetic Factors That Control Fat Content and Fatty Acid Composition of Theobroma cacao L. Beans. Frontiers in Plant Science. 1159–1169.

[3] BAYEŚ-GARCÍA, Laura et al., 2019. Crystalli­zation and Melting Behavior of Cocoa Butter in Lipid Bodies of Fresh Cacao Beans. Crystal Growth & Design. 19(7), 4127–4137.

[4] ŻYŻELEWICZ, Dorota et al., 2014. Tocopherols in cocoa butter obtained from cocoa bean roasted in different forms and under various process parameters. Food Research International. 63©, 390–399.

[5] ORACZ, Joanna, Ewa NEBESNY a Dorota ŻYŻELEWICZ, 2014. Effect of roasting conditions on the fat, tocopherol, and phytosterol content and antioxidant capacity of the lipid fraction from cocoa beans of different Theobroma cacao L. cultivars. European Journal of Lipid Science and Technology. 116(1), 1002–1014.

Nézz körül a Boszikonyha egyébb termékei között is!

Látogasd meg Facebook és Instagram oldalainkat is!

A BEWITRŐL

Cégünk egy teljes mértékben Cseh vállalat Ostravai központtal.

Termékeink melyeket gyártunk és szállítunk 100%-ban természetesek

Tanúsított terápiás minőségű (CTEO®) illóolajokat és egyéb, egészséges életmódot támogató természetes termékeket gyártunk és szállítunk. Ügyfeleink az egyedi BEWIT Personal Franchise rendszeren keresztül szerzik be azokat.

Megtaláltuk a legjobb minőségű forrásokat és beszállítókat

Minden esetben törekszünk a természet és a környezet leginkább odafigyelő megközelítésére, így a növények termesztésének, gyűjtésének és feldolgozásának kíméletes és lehető legtermészetesebb módjára. Gyomirtó, rovarirtó, szennyező kémiai maradványoktól és génmódosítástól (GMO) mentes. Valamennyi általunk használt növénynek optimális körülmények között kell nőnie, megfelelően betakarítva és optimális időben feldolgozva.

Tiszteletben tartjuk az AHINSA elveit

A hinduizmus, a buddhizmus és a dzsainizmus erkölcsi és vallási alapelve. Minden élőlény tiszteletben tartása = a termékeinket nem tesztelték állatokon, nem is tesztelik és a jövőben sem fogják tesztelni.

Használjuk a piramis energiát

Sok éves kutatásunk alapján folytattuk a több ezer éves hagyományt, hogy a piramis energiával jelentősen javítsunk a termékek tulajdonságain, minőségén, tartósságán és hatékonyságán. Kidolgoztuk saját eljárásainkat amelyeket együttes néven PYRAMIZED módszernek hívunk.

Garantáljuk a minőséget

Valamennyi termékünkre 100% pénzvisszafizetési garanciát vállalunk.

A BEWIT Alapelvei:

Igazság, szeretet és intuició. BEWIT = BE WITH IT. Ami szabadon így fordítható „Légy egy a saját lelkeddel”.

„Kötelességünk jobb emberekké válni. Jobb emberek nélkül nem lesz jobb a világ.“
Ing. Jiří Černota, a cég alapítója és vezérigazgatója

Ha szeretnél BEWIT partnerré válni, akár 30% kedvezményt elérni a kiskereskedelmi árakhoz képest, akkor legyél te is BEWIT partner! Hozd létre a vásárlói fiókod már ma:

https://mybewit.com/r/xh8sgcmyp

További információk

Tömeg 0.2 kg

Értékelések

Még nincsenek értékelések.

„Kakaóvaj” értékelése elsőként

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

×

Cart